Free food deel 2
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Charlotte en Gerardo
06 Februari 2010 | Noorwegen, Kristiansand
We zijn alweer bijna twee weken verder, dus het wordt toch eens tijd voor een nieuw verslag! Vorige week vrijdag zijn we met de ferry naar Denemarken gegaan. Dit was heel erg gezellig, en Gerardo en ik hebben goed gebruik gemaakt van het tax free shoppen. Helaas had ik (dat had ik moeten weten) echt heel erg veel last van het schommelen van de boot. Ondanks mijn reispilletjes was ik erg duizelig. Maar al het free food heb ik binnen kunnen houden, alleen heb ik tot op de dag van vandaag spijt dat ik het overheerlijke (gratis) softijsje niet op heb kunnen eten.
Afgelopen dinsdag wilde Gerardo en ik weer vol goede moed naar de Norwegian course gaan, maar toen stormde het hier zo hard dat je op sommige momenten alleen maar grijs zag. Gerardo en ik zijn toen toch maar veilig thuis gebleven. Maar we waren die avond ook uitgenodigd voor een etentje bij Celine en Susanne, dus we moesten er toch uit. Omdat het sneeuw op de wandelpaden nu toch wel mijn knie bereikt had was dit geen gemakkelijke tocht. Mijn allerliefste vriend trapte toen ook nog eens op mijn hiel waardoor mijn schoen uitglipte en ik met mijn sok een stap verder zette…resultaat: sok nat, broek nat, schoen vol sneeuw, Charlotte boos maar ik geloof dat de rest er wel hard om heeft kunnen lachen…good for them…
Woensdag was er op school een soort internationale dag. Alle landen hadden hun eigen kraampje in de grote hal. Op deze manier konden Noorse studenten informatie winnen over landen waar ze eventueel kunnen gaan studeren. Toen wij Nederlanders bij elkaar gingen zitten om te bedenken wat wij allemaal op ons kraampje moesten hebben staan, werden we erg enthousiast. Dit omdat er een ‘ nice price’ te winnen was voor het beste kraampje. Dus het resultaat was een oranje kraam met een fiets ervoor, een echte workshop’ how to roll a real Dutch joint’ (hier waren de internationale studenten vooral erg blij mee), klompen, een powerpoint presentatie over Nederland en een klompendans… De jury was overtuigd en we hebben die avond de eerste prijs, 800 NOK gewonnen (100 euro!)om te besteden in de kantine!Wat je dus allemaal wel niet over hebt voor free food :). De foto’s van onze kraam kan je ook vinden op facebook of hyves.
Daarnaast kan ik wel zeggen dat de Noorse cursus nu al zijn vruchten afwerpt. Vooral voor Gerardo. Zo hebben wij geleerd dat ‘ bra’ in het Noors: ‘ goed’ betekend, en ‘ bade bra’, ‘ heel goed’ betekend. Afgelopen donderdagavond zijn wij uitgegaan en mensen vinden het dan grappig om Gerardo’s petje van zijn hoofd te trekken. Dat gebeurde dus ook die avond en een Noorse (erg dronken) jongen trok het petje van Gerardo’s hoofd waarop Gerardo zei: Hey man! That’s not bade bra man! Het werkte…Gerardo kreeg zijn petje terug! Waar zo’n Noorse cursus wel niet allemaal goed voor is!
Daarnaast kunnen we al een klein gesprekje voeren in het Noors. Ik kan zeggen hoe ik heet, waar ik vandaan kom, hoe oud ik ben, wanneer ik jarig ben, hoe oud ik dan wordt, waar ik nu woon en wat ik studeer. Ik ken al wat getallen in het Noors, de dagen en de maanden, volgende week leren we klok kijken!
Daarnaast zijn wij ook bezig met het organiseren van een reisje naar het Noorden van Noorwegen om het noorderlicht te kunnen spotten. Genoeg te zien en te beleven dus!
Wij houden jullie op de hoogte!
Liefs
06 Februari 2010 - 12:44
Nick:
Hoi, bade bra dat jullie het zo naar je zin hebben en mooie prijzen binnenslepen:p. Leuke foto's! haha sneeuwsok, ach achteraf kun jij er vast ook om lachen Clot;) en die G, niet aan z'n petje zitten idd XD. Ik kan niet wachten op jullie volgende verslag en meer noorse foto's. Pas goed op elkaar!
Groeten uit Holland!
06 Februari 2010 - 18:03
Suus:
Goed verhaal man! ;) -
07 Maart 2010 - 22:18
Sa:
Schatjes, waar blijft het volgende verhaal? Ik zit te wachten:)
Dikke zoentjes vanuit een koud NL, Sa